Ev Dekorasyonu ve Feng Shui
Feng Shui ve Ev Dekorasyonu
Evimizi Feng Shui’ye uygun dekore etmek istiyorsak nelere dikkat etmeliyiz? Feng Shui bulunduğumuz ortamda uyum içinde yaşama biçimidir ve bu uyumu sağlamak için de her ortam için değişik yöntemler kullanır. Sözlük anlamı “rüzgar” ve “su”dur. Rüzgar ve su doğayı etkileyen iki akıcı elementtir.
Çin’in 3500 yıllık öğretisi olan Feng Shui, “Sağlık, aşk, para ve mutluluk kaynağı” anlamına da geliyor. Kullandığımız eşyalardan, yattığımız yatağın yönüne kadar her şeyin bir anlamı ve dengesi bulunuyor. Bu dengenin kurulmasıyla da hayattaki negatiflikler pozitifliğe dönüşüyor.
Öncelikle mekanlarda kırık obje, bozuk elektronik alet, istenmeyen hediyeler, kuru çiçek bulundurmamak gerekiyor. Mekanın konumuna göre bolluk alanı ile serveti, sevgi aşk alanı ile ilişkileri, ün şöhret alanı ile toplumdaki itibar oluşturuluyor. Ayrıca herkesin doğru yönü, renkleri, objeleri var. Mekanları ona göre dekore etmek gerekiyor.
Bazı evlere ilk girildiği andan itibaren tuhaf bir huzursuzluk hissedilir, bazılarının da her köşesine neredeyse elle tutulur yoğunlukta ferah bir hava hakimdir.
Bu tür etkilerin ifadesi için çoğu zaman dayanak da bulamayız. Tıpkı insan vücudundaki görünmeyen enerji dalgalarının doğru ya da yanlış kullanımında ortaya çıkan neticelerde olduğu gibi mekanlara yerleştirilen eşyaların yaydığı bir tür enerji olduğunu belirten öğretilere hak vermeyi düşünürüz.
Neden Feng Shui?
Çinliler, pozitif ve negatif enerjilerin insanların hayatını olumlu ya da olumsuz etkilediğine inanırlar. Feng Shui doğru olarak uygulandığı taktirde olumlu sonuçları hem insanın kendisi için hem de ailesinin diğer bireyleri için görülür.
Feng Shui bize yaşadığımız mekanı, iş yerimizi yani bütün çevremizi en akıllı bir şekilde kullanacağımızı öğretir.
Feng Shui ve Yaşadığımız Mekan
Yaşadığımız mekanda “Chi” akışının yavaş ve yumuşak dolaşarak hareket etmesini sağlamamız gerekir.
Pozitif enerji akışını sağlamak için dikkat edilmesi gereken noktalar:
Rüzgar çanları çok sevilen Feng Shui çözümlerindendir. Metal bambu yada başka ağaçlardan yapılırlar; çam ya da kristal olabilirler. Hafif bir meltemde ya da hava akımında tatlı, çinili bir ses çıkartırlar. Genellikle merkezi bir parçanın çevresinde yer alan beş ya da sekiz tüpten oluşurlar. Feng Shui açısından tüpler delik olmalıdır. Sert sopalardan yapılmış rüzgar çanlarını kullanmayın. Bambu dalları gibi delikli rüzgar çanları Chi’nin eve şans ve mutluluk getirerek yukarı yükselmesini sağlarlar.
Rüzgar çanları kötü enerjiyi yok etmekte çok yararlıdırlar ve hava akımı olan her yere asılabilirler. Çinili sesleri iyi enerjinin sesini simgeler.